Curs d’estiu: Descobreix Barcelona passejant per la ciutat

Casa Batlló 1

 

L’Associació Cultural Història de Catalunya organitza un nou curs d’estiu on els alumnes interessats descobriran la història de la ciutat de Barcelona a través de 6 itineraris pels espais més emblemàtics de la ciutat. Les classes es faran els dimarts, dimecres i dijous de la última setmana de juny i la primera de juliol. Places limitades. No us ho perdeu.

  • Horari del curs: de 17,30 a 19,30h
  • Data d’inici: 30 de juny de 2015.
  • Dates del curs: 30 de juny i 1,2,7,8 i 9 de juliol (12 hores aproximadament).
  • Professors: David Gonzàlez i Rafael Mateos.
  • Preu inscripció: 50 euros.
  • Dades de contacte: secretaria@historiadecatalunya.org

Per a fer la inscripció fes click aquí facilitant les vostres dades.

SESSIÓ Nº 1: AVE BARCINO, LA BARCELONA ROMANA

DATA I HORA: 30 de juny a les 17,30h

CONTINGUT: A través del perímetres de la muralla de la Barcelona romana s’explicarà la vida a la ciutat durant l’època romana.

VISITAREM: Porta Praetoria, aqüeducte romà, Temple d’August i Mons Taber, termes romanes, el fòrum, la necròpolis de la plaça de la Vila de Madrid, domus del carrer de la Fruita, pati Llimona i martiri de Santa Eulàlia.

 

SESSIÓ Nº 2: BARCELONA MEDIEVAL I

DATA I HORA: 1 de juliol a les 17,30h

CONTINGUT: Recorregut pels centres de poder i les principals institucions de la Barcelona medieval

VISITAREM: Capella de Santa Llúcia, casa de l’Ardiaca, carrer del bisbe, casa dels canonges, catedral de la Santa Creu, església de Sant Just Pastor, plaça del Rei, plaça Ramon Berenguer III, plaça Sant Iu, Plaça Sant Miquel, Palau de la Generalitat i carrer Banys Nous.

 

SESSIÓ Nº 3: BARCELONA MEDIEVAL II

DATA I HORA: 2 de juliol a les 17,30h

CONTINGUT: Barris populars i nuclis de fora les muralles.

VISITAREM: Muralla de Santa Madrona, les Drassanes, plaça Pedró, Hospital de la Santa Creu, Casa de la Caritat, carrer Tallers, els hospicis, capella de Sant Marcus, Sant Pere de les Puelles, església i la plaça del Pi, església de Sant Jaume.

SESSIÓ Nº 4: DE LA BARCELONA MODERNA A LA MEDIEVAL

DATA I HORA: 7 de juliol a les 17,30h

CONTINGUT: Descobrir la Barcelona gremial i els fets de 1714.

VISITAREM: Carrer dels Montcada, els bordells de Barcelona, el carrer dels Petons, el carrer més curt de Barcelona, església de Santa Maria del Mar, el Fossar de les Moreres, la Sekka, el mercat del Born, la Ciutadella.

 

SESSIÓ Nº 5: EL MODERNISME A BARCELONA

DATA I HORA: 8 de juliol a les 17,30h

LLOC DE TROBADA: Jardinets de Gracia, davant de l’Hotel Casa Fuster.

CONTINGUT: Recórrer els voltants del Passeig de Gràcia mirant, veient i coneixent les històries que hi ha darrera del modernisme.

VISITAREM: Hotel Fuster, casa Comalat, palau del Baró de Quadras, casa Milà, casa Batlló, casa Amatller, casa Lleó Morera, Passeig de Gracia, Plaça Catalunya, casa Sicart, Magatzems Jorba, els 4 Gats.

 

SESSIÓ Nº 6: PARC DE LA CIUTADELLA (INCLOU VISITA AL PARLAMENT)

DATA I HORA: 9 de juliol a les 17,00h

CONTINGUT: El parc de la Ciutadella es va construir sobre les restes de l’antiga fortalesa construïda a partir del 1714 però també va ser seu de l’Exposició Universal de 1888.

VISITAREM: Parlament de Catalunya, Hinvernacle, Umbracle, castell dels Tres Dragons, edificis desapareguts de l’exposició de 1888.

Leave a reply

required

required

optional


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.