Projectes per escoles

 

L’Associació Cultural Història de Catalunya (Hiscat) és una associació sense ànim de lucre formada per professionals especialitzats en la història del nostre país que pretén:

  •    Promoure el coneixement de la història de Catalunya.
  •    Difondre el valor del patrimoni cultural català.
  • Facilitar a gent de totes les edats i sectors de la població l’accés al coneixement de la cultura catalana.
  • Aprofitar les tecnologies de la informació per promoure el coneixement de la història i la cultura catalana.

Entre els anys 2000-2013  HISCAT ha impartit cursos d’Història de Catalunya amb reconeixement de crèdits de lliure elecció a alumnes de la UAB, la UB i la UPC .

A més  d’altres activitats culturals com cursos monogràfics, conferencies, seminaris tant per alumnes com per a professorat,

Des de l’any 2012, HisCat, entre d’altres activitats culturals com cursos monogràfics, conferències i seminaris, s’ha obert a l’alumnat d’ESO i Batxillerat oferint als col·legis i instituts visites històriques i itineraris pels espais més emblemàtics del territori català:  Barcelona (barri Gòtic, Raval, barri del Born, Modernisme, les Exposicions de 1888 i 1929, etc) la Girona Antiga i Medieval  (Empúries, coves prehistòriques de Serinyà, Llac de Banyoles, nucli medieval de Pals, poblat ibèric de Ullastrell, etc) i Tarraco.

Objecte del Curs:

La historia, com a ciència viva i dinàmica que és, ha d’adaptar-se a les noves necessitats pedagògiques. Aproximar-nos a la història de Catalunya, d’una manera amena i entretinguda, a través de visites i explicacions històriques permetran a l’alumnat, conèixer i entendre els trets històrics més importants del país.

Hi ha la possibilitat d’organitzar visites d’un sol dia o be d’organitzar visites de dos i tres dies, incloent-hi menjar i/o sopar i allotjament.

La gestió i organització de les visites dels museus, jaciments i d’altres  indrets corren a càrrec d’HisCat.

Totes les visites i sortides aniran acompanyades de professorat d’història o d’història de l’art experts en la matèria.