Oferta de rutes per alumnes d’ESO i Batxillerat a Barcelona

 park guell

La historia, com a ciència viva i dinàmica que és, ha d’adaptar-se a les noves necessitats pedagògiques. Aproximar-nos a la història de Catalunya, d’una manera amena i entretinguda, a través de visites i explicacions històriques permetran a l’alumnat, conèixer i entendre els trets històrics més importants del país.

* Hi ha la possibilitat d’organitzar visites d’un sol dia o be d’organitzar visites de dos i tres dies, incloent-hi menjar i/o sopar i allotjament.
* La gestió i organització de les visites dels museus, jaciments i d’altres indrets corren a càrrec d’HisCat.
* Totes les visites i sortides aniran acompanyades de professorat d’història o d’història de l’art experts en la matèria.

 

Diferents rutes històriques adreçades als alumnes d’ESO i Batxillerat .

Barcelona **

Sovint passegem pels carrers de Barcelona sense preguntar-nos quina història s’amaga al seu darrera; Quins són els orígens de Barcelona? És realment el barri gòtic un barri tan antic com sembla? Perquè Barcelona té dues patrones? Vols saber els secrets dels gremis medievals de la ciutat o els secrets de Santa Maria del Mar? Què en queda de la Inquisició i els templaris a Barcelona? On i com vivia el col·lectiu jueu a casa nostra?

 

1. Visita a Barcino* (segles I-IV)

index-info Barcelona_clip_image001_0010

 

 A través del perímetre de les muralles s’explicarà la vida a Barcino durant l’època  romana (segles I-IV) amb els seus quatre portals. Es visitarà:  Les portes triforades d’entrada a Barcino, les autèntiques restes d’aqüeducte, les  muralles dels segles I i IV, la Necròpolis de Barcino, el Foro , el temple d’August, les termes de la pl. Sant Miquel, els banys Suburbans.

*Hi ha la possibilitat de completar la ruta amb la visita al Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) i veure les restes soterrades de  Barcino, així com les restes del Palau Reial altmedieval.

 

  2. Rutes per la Barcelona Medieval.*

yacim_4760-Museu Historia de la Ciutat

Recorregut pels centres de poder i per les principals institucions de la Barcelona medieval, les Viles Noves de la Barcelona medieval i els nuclis fora muralles.

Entorn de la Catedral, Pia Almoina, casa l’Ardiaca i Palau Episcopal.

El Call: visita a la Sinagoga del segle I i al centre d’interpretació del judaisme. Palau de la Inquisició i palau de l’Audiència. Palau Reial Major, palau del Lloctinent. Diputació del General i Consell de Cent.

Les Viles Noves de Santa Anna, el Pí i el Call. Gremis de la ciutat. Cementiris parroquials

Els nuclis fora muralles: Els “arrabals” de la ciutat, visita a les restes medievals del barri del Raval protegit per la muralla de Pere III. l’ Hospital Santa Creu i carrers, Sant Pau del Camp, les Drassanes

  • Possibilitat de fer tres rutes diferents o d’ajuntar-les en una sola visita.

 

3. El trànsit de la Barcelona medieval a la Barcelona Moderna: barris de la Ribera, de Santa Caterina i de Sant Pere

Claustre_de_Sant_Agustí_-_Sant_Pere_de_les_Puel·les

La Barcelona gremial, el carrer Argenteria i rodalies.

La Vilanova del Mar i el Born: Santa Maria del Mar, les restes del Born i les seves voltes, el carrer Montcada, el reaprofitament dels espais urbans.

El Barri Sant Pere, el Rec Comtal, la “Seca” de Barcelona, la capella d’en Marcus, el gremi dels Assaonadors, les cases medievals, el monestir de Sant Pere de les Puel·les.

Les vil·les noves de Santa Caterina i Sant Agustí, les seves restes medievals.

 

4. La Barcelona de la Exposició Universal de 1888: el parc de la Ciutadella i el seu entorn.*

Parc_de_la_Ciudadela,_Barcelona

L’Arc del Triomf i rodalies,  la Ciutadella els seus jardins, el Castell dels tres dragons, els antics pavellons de la Exposició Universal de 1888. Fonts, jardins, ell llac, les escultures, el Parlament…

* Possibilitat de visitar el Parlament de Catalunya

 

 5. La Barcelona modernista*

barcelona misteriosa

Recorregut per alguns dels edificis modernistes més reconeguts al llarg del Passeig de Gràcia: Palau del Baró de Quadras, la “mansana” d’or (casa Amatller, Batlló i Lleó Morera), la casa Milà, editorial Muntaner, etc.

Descobrirem els secrets de tots aquests edificis i les disputes arquitectòniques de quan aquest estil no estava tan reconegut.

* Possibilitat de visitar la Pedrera o d’altres edificis modernistes incloent-hi el Parc Güell.

 

6. D’altres activitats adreçades als alumnes d’ESO i Batxillerat.

museumonestirdepedralbes

Visita comentada als diferents museus de Barcelona:

Museu d’Història de Barcelona (MHCBA): la Barcino Romana, el Palau Episcopal del segle V, les restes de la Catedral Romànica, el Palau Reial, el saló del Tinell, la Capella Reial de Santa Àgata.

Museu d’Història de Catalunya (MHC): Sala 1. Catalunya Antiga i Medieval.    Sala 2. Catalunya Moderna i Contemporània.

Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). Visites guiades a les diferents sales: Art Romànic i Medieval, Art Gòtic i Barroc, Art Contemporani.

Visita guiada  al Monestir de Pedralbes: Com vivien les monges de clausura en un monestir del segle XIV.

Visita comentada a un refugi antiaeri de la Guerra Civil: el refugi de la Plaça del Diamant en el barri de Gràcia o el refugi de Sant Adrià de Besòs.

 

** Possibilitat de fer visites de un, dos o tres dies amb allotjament i dinar/sopar en alberg juvenil.

FES JA LA TEVA RESERVA AMB NOSALTRES FENT CLICK AQUÍ