Oferta de rutes per alumnes d’ESO i Batxillerat a Girona


1. De Gerunda a la Girona medieval.

girona-medieval-3-27

Un recorregut històric per conèixer els llocs i les llegendes més significatives de la ciutat de Girona. Sortint del Pont de Pedra i seguint la riba del riu Onyar, amb les seves façanes de colors, passant per la Rambla de la Llibertat i les seves porxades ens endinsem en la Gerunda romana fundada el 77 a.C. Seguint les seves muralles del segle III, ens endinsem al barri medieval on gaudirem de les restes carolíngies, els banys àrabs i les meravelloses rodalies de la Catedral amb l’escalinata, el recinte emmurallat i els jardins de la Francesca. L’església de Sant Pere dels Galligants, la pujada de Sant Fèlix o d’un dels millors Calls, barri jueu, que es poden visitar complementen aquesta interessant visita.*
*Possibilitat de visitar Museu d’història de Girona incloent-hi el refugi antiaeri del jardí de la Infància, espai de la Xarxa d’Espais de Memòria Democràtica, refugi construït el 1938 i amb capacitat per a 700 persones i el Museu d’història dels jueus

2. Visites complementàries**

ponts_besalu
Per complementar la visita a Girona es proposen les següents visites guiades: Entorn del llac de Banyoles, poble medieval de Besalú, les coves prehistòriques de Serinyà, el jaciment d’Empúries i el poblat ibèric d’Ullastret.

* Coves prehistòriques de Serinyà. El millor jaciment d’Europa Occidental per poder conèixer el pas dels Neanderthals i Cromanyons a l’home modern.
* Besalú. Carrers, façanes, el pont romànic del segle XII sobre el Fluvià, l’edifici de la Cúria Real, l’església de Sant Pere, Santa Maria i Sant Vicenç, el Call… fan d’aquest indret un dels cascs antics més macos de Catalunya.

* L’Estany de Banyoles és el llac natural més gran de Catalunya amb uns 2150 mt de llargada, 775 d’amplada i 60 mt de profunditat màxima.
* Empúries. Visita comentada per la paleopolis grega i la neopolis romana, les primeres empremtes de la cultura clàssica a Catalunya. Tota una experiència en un dels millors jaciments arqueològics del Sud d’Europa. Es visitarà també el poble medieval de Sant Martí d’Empúries i el port grec .
* Poblat iber d’Ullastret. Els indiketens eren els pobladors ibers que habitaven aquesta zona de l’Empordà quan van arribar els grecs a la Península Ibèrica, Visita comentada a la seva capital, el fantàstic i molt ben conservat jaciment iber d’Ullastret que data del segle VII a. C.

**Possibilitat de fer visites de un, dos o tres dies amb allotjament i dinar/sopar en albergs juvenils de Girona, l’Escala o Banyoles.

FES JA LA TEVA RESERVA AMB NOSALTRES FENT CLICK AQUÍ