Ruta: Barcelona maçònica

EB_masonica2
Què és la maçoneria? On estan els seus orígens? Quins han estat els maçons barcelonins més il·lustres? I on podem trobar les seves pistes i missatges? Descobreix tot això i molt més amb la ruta de la Barcelona maçònica.

La maçoneria és una institució de caràcter iniciàtic que afirma tenir com a objectiu la recerca de la veritat i el foment del desenvolupament social i moral de l’ésser humà. El seu caràcter iniciàtic i ocult ha generat un gran interès al llarg de la història. La seva existència, a més, ha deixat a la ciutat tot un seguit de símbols i missatges dels quals som conscients en molt poques ocasions. Amb aquesta ruta sabràs què és la maçoneria i quines pistes i símbols de la seva existència perviuen a Barcelona.

Totes les nostres rutes les faràs acompanyat de guies especialitzats en l’estudi de la història, coneixedors dels racons i dels misteris més ocults que amaguen els edificis i els carrers de Barcelona.

Preu de la ruta per persona: 14 euros

Punt de trobada: Entrada Biblioteca Arús (Passeig de Sant Joan, 26)
Punt de finalització: cr Portaferrissa amb La Rambla
Durada: 2 h – 2:30 h

Horaris:

 Barcelona maçonica


RESERVA LA TEVA VISITA enviant un mail a comunicacio@historiadecatalunya.org

Trucant al telèfon: 655230140

O pots  omplir aquest formulari:

34 Comments

 • Mercè Vilà

  Bona tarda, avui he fet la ruta de maçonica amb el guía Jordi Pisa. Ha sigut excelent tan la ruta com les explicacions. Posso de nota un 9.

  Fins aviat.

  Mercè Vilà

 • Carmen

  Es la segunda ruta que realizo con Jordi Pisa. la primera fue la de la Barcelona mágica y misteriosa y hoy la Masónica, no me cabe más que decir que estoy encantada y quiero felicitar a Jordi por su buen hacer y su forma de transmitir. No serán las últimas rutas que hagamos. Gracias Jordi.

 • Sheila

  Hola!

  Estuve en Barcelona el pasado fin de semana y mi marido y yo nos apuntamos a la ruta masónica. Me encantó! Fue una ruta muy bonita y recomendable. El profesor Jordi Pisa fue muy simpático, y además nos hizo la ruta en castellano, porque no hablamos catalán. La próxima vez que vaya me apunto a otra.

  Pd:
  Barcelona es preciosa, y eso que no me dio tiempo a verlo todo.

 • En un agradable matí d’octubre, en Jordi ens ha descobert un mon visible, però amagat per els nostres propis prejudicis, dins de la ciutat de Barcelona, ha estat molt enriquidor, Jordi ben segur que ens tornarem a veure.

 • Eva López Collboni

  Muchisimas gracias por la visita guiada, muy amena e inspiradora.

  Un saludo,

 • avui hem fet la ruta maçonica amb Jordi Pisa.
  Ara veure molts símbols que no el veia quan passejava per Barcelona i que tampoc sabia el significat que tenien. Gràcies Jordi per les teves explicacions. Penso fer més rutes

 • Carmen

  Una ruta molt interessant, on ens han donat dades per veure la ciutat amb un altra perspectiva.

 • Mar Jal

  Molt interessant i ben explicada. T’obre els ulls a una altra manera de veure Barcelona, a redescobrir-la.
  Repetirem amb vosaltres!

 • Molt interessant, ideal per descobrir la petjada maçònica a Barcelona al llarg del temps. Molt recomanable.

 • Esta mañana hemos hecho esta ruta y ha sido muy amena. El guía fantástico, muy agradable y se nota que le gusta lo que hace. El recorrido, las explicaciones y el grupo, todo genial!

  La recomiendo y esperamos poder hacer otra de vuestras rutas pronto.

 • Carme

  Moltes gracies per la ruta. Ens ha agradat molt i el guia molt més.

  Salutacions

 • Daniel

  Tornes a casa amb la sensació d’un matí molt ben aprofitat.

 • Josep Lluis

  Ruta molt interessant, els edificis ens parlen, a partir d’ara ens fixarem en els símbols de les cases. En Jordi (guia) és una persona molt documentada i això s’agraeix. Repetirem altres.

 • Yolanda

  Una altre ruta impressionant, ens ha agradat molt, moltes gracies per tot Jordi, ens veurem aviat.

 • Raquel

  Ha estat molt interesant la ruta, m’ha agradat molt. Matí excelent. tant com la ruta com les explicacions. Recomanable 100%, tornaré a repetir!

 • cristina

  M’ha encantat!!!! El professor/Guía molt agradable i molts coneixements i el recorregut perfectament adaptat a l’explicació i el temps de la ruta.

 • Ivan Julià

  ruta Barcelona maçònica.

  Descobrir que, racons on has passat moltíssimes vegades, contenien tanta informació per ser descoberta, i el que implica aquesta informació, m’ha deixat força impactat.

  És una ruta molt interessant, i en Jordi ho ha fet perfecte. Coneix molt bé la matèria i ho explica de manera que t’enganxa.

 • Lavinia

  Me ha encantado! sabía poco o nada de la masonería, pero Jordi supo explicar muy bien y la mañana se pasó volando! muy interesante!

 • Lavinia

  Muy interesante y ameno! Jordi supo explicar todo muy bien y la mañana se pasó volando

 • Jordi

  Ruta molt interessant i ben explicada per en Jordi, s´ho coneix molt bé!

 • Pedro

  La ruta ha sigut molt interesant i molt sorprenent, però el millor de tot, sens dubte algún, el nostre guía, el Jordi; la pasió amb la que explica, el dinamisme que té i la màgia de les seves paraules, que et porten al món de misteris que amaga la ciutat comtal.
  És una experiència que recomano a tots aquells curiosos, com jo, que volen descobrir aquells racons que mostren el pas de la maçoneria per la ciutat de Barcelona.
  La valoro amb un 10. Màgica, misteriosa i divertida.

 • Laura Carbonell i Navarro

  És el segon cop que faig una ruta per la Barcelona maçònica i l’he trobat molt interessant i amena. I la veritat és que et quedes amb ganes d’aprofundir més en el tema.
  Estaria molt bé que us plantegéssiu d’ampliar-la amb la possibilitat de descobrir més llocs i poder conèixer més aquest món.
  El guia, en Jordi, ens ho ha fet passar molt bé. El temps ens ha passat volant amb les seves explicacions i el seu entusiasme. Sens dubte que recomanarem aquesta ruta i la vostra associació.

 • Laura

  Ruta molt interessant. Una manera amena i divertida per coneixer el mon dels masons que envolta Barcelona. Moltes curiositats i anecdotes que fan obrir-te a seguir descobrint aquest mon.
  Passa el temps volant. 100% recomanable.
  Igual hi hauria d’haver la possibilitat d allargar la ruta a mes lloc d interes masonic.

 • María Jesús

  Una ruta molt agradable i interessant pel seu recorregut i pel Jordi Pisa que explica de forma amena.

 • Ahir dissabte Jordi el guia ens va preparar un matí sense pluja per fer la ruta maçònica. Van ser unes hores mooooolt interessants. En Jordi venia molt ben preparat i va respondre a un munt de preguntes que li vàrem fer. El passeig es gaudeix molt! Et fa obrir els ulls i a «veure» les coses que mirem i ens passen desapercebudes. Ja trigueu a apuntar-vos!!!

 • SÒNIA

  El passat dissabte 17/02 vàrem fer la Ruta Maçonica amb en Jordi es molt interessant, realment et dones compte de la poca información que tens d ela teva ciutat. Recomano al 100*100 fer aquesta ruta o qualsevol altre. En el meu cas totes han estat fantàstiques.

 • Jesus

  El passat dissabte vaig fer la Ruta Maçònica, va ser molt interessant. Vàrem descobrir coses molt curioses de la nostra ciutat i fan que ara els passejos esdevinguin una curiositat en tot el que t’envolta. El Jordi ha estat genial, és un guia molt proper i ben preparat. Així que totalment recomanable!

 • Marina

  Vam fer la ruta el dia 7 de juliol. Interessant i amena. Es una bona manera de introduir-se una mica en la maçoneria, les seves petjades a Barcelona i veure amb ulls mes oberts la nostra ciutat. Gràcies, farem un altre ruta

 • Mònica

  Va ser molt interessant. El noi que ens va fer la ruta era molt simpàtic. Les seves explicacions eren molt amenes i en tot moment responia als nostres dubtes. Vaig aprendre moltes coses sobre la maçoneria i em va agradar molt descobrir símbols maçònics a les parets de la nostra ciutat. Em va passar el matí volant. La recomano a tothom.

 • Núria González

  La ruta es genial, hem descobert parts de Barcelona que no coneixiem i que son increibles
  El Jordi molt amable i s’explicava molt be
  Tornarem a fer alguna ruta mes

 • Sandra

  La ruta es muy interesante y amena. El guia Jordi muy bueno, lo recomiendo

 • jose a gonzalez

  Este fin de semana hemos tenido el placer de realizar la ruta masonico con Jordi.

  una excelente manera de recorrer y conocer aspectos de nuestra ciudad que desconociamos ,asicomo una perfecta iniciacion al entorno masonico.

  recomendable 100 x100

 • Mercedes Fernández

  Hoy he hecho la ruta Barcelona masónica. Interesante y muy bien explicada. Volveré a los edificios que hemos visto y también estaré atenta para descubrir nuevos símbolos masónicos en calles y locales de acceso público

 • CARME GARCIA SOLER

  Aquesta primavera vam fer la ruta de la Barcelona maçònica de la ma d’en Jordi Pisa, un historiador competent que ens va endinsar en els conceptes i la trajectòria de la maçoneria a la nostra ciutat d’una forma planera i amena , mostrant-nos llocs molt curiosos i interessants… Val la pena fer-la!!

Leave a reply

required

required

optional


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.