Curs de “Passejades per la història de Barcelona”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

L’Associació Cultural Història de Catalunya i el Centre Cívic Urgell de Barcelona organitzem conjuntament un nou curs “Passejades per la història de Barcelona”. Us adjuntem tota la informació que creiem pot ser del vostre interès.

Horari: Dijous de 16.30 a 18.30h.

Descripció del taller: Descobreix l’evolució de la ciutat a través de passejades històriques. Uns recorreguts que ens descobriran la Barcino romana, els nuclis de poder de l’època medieval, el call jueu, la Barcelona gremial, les rambles amb els edificis amb més història, el modernisme.

Objectius del curs: Conèixer la història de la ciutat de Barcelona a partir d’unes classes teòriques inicials on s’explicarà l’evolució morfològica de la ciutat i els principals fets polítics i socials.

Persones a les que va dirigit: A tots tipus de persones interessades en conèixer la història de Barcelona.

Què cal portar: Calçat còmode i no dur objectes de valor.

Requisits: El primer dia de curs es necessita una aula amb pissarra i canó projector. El centre cívic també ha de disposar del telèfon dels alumnes i/o correu electrònic per si algun itinerari urbà s’hagués de suspendre per la pluja.

Metodologia d’aprenentatge: El primer dia de curs s’impartirà una classe teòrica en una aula del CC Urgell on s’explicarà l’evolució morfològica de la ciutat i els seus principals fets polítics i socials. La resta de sessions seran itineraris urbans de 2 hores de durada cada un on s’explicaran les diferents etapes d’història de Barcelona (romana, medieval en dues sessions, moderna, la Rambla, modernisme)

Altres anotacions:
A continuació detallem el contingut de les sessions: 1. Introducció teòrica a la història de Barcelona.
2. Els origens: La Barcelona romana
3. La Barcelona medieval: Els centre de poder
4. La Barcelona medieval: Els arrabals.
5. El trànsit a la Barcelona moderna: El barri de la Ribera.
6. La Rambla una artèria de Barcelona.
7. El modernime.

PROFESSOR: Rafael Mateos i Xavier Clarià

Les inscripcions es gestionen a través del web del CC Urgell. Per accedir feu click aquí

 

Traducir