La Torre de les Aigües del Besós rep el suport d’HisCat

Torre aigues2

L’Associació Cultural Història de Catalunya (HisCat) dóna suport al projecte de recuperació del patrimoni històric que l’Arxiu del Poblenou ha engegat amb la restauració de la Torre de les Aigües del Besós. No us perdeu la possibilitat de visitar-la en els dies i horaris que us detallem al final d’aquesta entrada o visitant el seu web.

La “Torre de les Aigües del Besòs” fou promoguda el 1881 per Xavier Camps per extraure i comercialitzar les aigües del riu Besòs. Té 63 m d’altitud, 4 pisos i un dipòsit d’aigua de 600 m3 envoltat d’un balcó. Realça la seva bellesa la combinació d’obra vista amb finestres i respiradors. Una mena de rellotge en la façana indicava la capacitat del dipòsit.
Però, el negoci no va funcionar doncs l’aigua va emergir salada, no era potable, i el seu propietari va abandonar la torre, deixant enrere inversions i esforços de moltes famílies. La torre ha quedat com un dels darrers vestigis d’una de les aventures industrials més complexes i interessants de Catalunya. La seva impressionant presència es pot veure des de diferents punts de la ciutat i està considerada una de les més belles de Catalunya.
Recentment restaurada per acollir l’Arxiu Històric del Poblenou, es pot visitar per gaudir d’una panoràmica de Barcelona com mai l’has vist.
Horari: dissabte i diumenge 10:00, 11:15 i 12:30
visites nocturnes; dissabtes al capvespre
Més informació i entrades:  www.torredelesaigues.cat

Traducir