Nou curs: Passejades històriques per la Barcelona més espectacular

Curs de rutes històriques per la ciutat de Barcelona destinat a un public general que vulgui descobrir i accedir a indrets desconeguts per ell fins aleshores. La durada del curs és de 14 hores estructurat en 7 sessions de dues hores cadascuna.

DADES DE MATRICULACIÓ:

Data d’inici del curs: 12 de febrer de 2013.

Horari: Dimarts De 16,30 A 18,15H.  (8 sessions)

Període d’inscripció: Del 12 de novembre al 17 de desembre de 2012

Preu del curs: 55 euros

Pagament: Ingrés al c/c 2100 0747 21 0200409732 de la “Caixa” indicant nom, cognoms i nom de la ruta.

APUNTAT EL CURS EN EL FORMULARI D’INSCRIPCIONS

 Continguts:

SESSIÓ Nº 1: EL CALL JUEU.

CONTINGUT: La comunitat jueva de Barcelona vivia al que denominem el barri del Call. Resseguirem els principals indrets tot passejant pels seus estrets carrers per fer-nos una idea de lo important que van arribar a ser.

OBSERVACIONS: Aquesta visita te un suplement de 2 euros opcionals.

 SESSIÓ Nº 2: CERDÀ I BARCELONA.

CONTINGUT: L’any 1859 s’aprova el Pla Cerdà que havia d’unir la ciutat de Barcelona amb els municipis agregats. Quines eren les seves principals característiques? va tenir detractors? on es troben els millors exemples? ho descobrirem amb aquest itinerari.

 

SESSIÓ Nº 3: LA VIDA EN PARAL·LEL.

CONTINGUT: Coneix els principals teatres, artistes, edificis i esdeveniments polítics que han succeït en aquesta artèria de la ciutat de Barcelona ideada per Ildefons Cerdà en el seu pla d’eixample i reforma.

 

SESSIÓ Nº 4: BARCELONA EN DIAGONAL.

CONTINGUT:.La Diagonal és una de les avingudes més emblemàtiques de la ciutat. La seva obertura ha estat lenta i per trams, per avui és un autèntic eix vertebrador de Barcelona.

 

SESSIÓ Nº 5: ORIENT A BARCELONA.

CONTINGUT: Orient fins al segle XIX era pels barcelonins un indret imaginari, però amb la carrera colonial a Àfrica i Àsia i quan la burgesia comença a viatjar queda enlluernada del seu art i la influència de l’orientalista es fa notar en tots els camps.

 

SESSIÓ Nº6: EL CASTELL DE MONTJUIC.

CONTINGUT: El castell de Montjuic, símbol de repressió pels barcelonins durant molts anys, ha estat recuperat recentment per la ciutat. Durant l’itinerari recordarem la seva història, entendrem la seva arquitectura i gaudirem les seves vistes.

 

SESSIÓ Nº 7: LA REVOLUCIÓ DE L’AIGUA.

CONTINGUT: L’epidèmia de tifus que va patir la ciutat de Barcelona l’any 1914 va provocar que l’Ajuntament construís la casa de l’Aigua a l’actual barri de Trinitat Vella. Visitant aquest emblemàtic edifici recordarem la relació de la ciutat amb el subministrament d’aigua.

 

Traducir